LABRADORIT

labradorit_1.jpg

 Ismerd fel a valóságot!

   A földpátcsoportba tartozó, átlátszatlan, kékesen, fémesen csillogó, színejátszó kő (más néven plagioklász), anyaga nátrium-kalcium-alumínium-szilikát.

   Lelőhelye: Kanada, USA, Madagaszkár, Finnország, Ukrajna, Ausztrália.

A labradorit nevét a Labrador-félszigettől kapta, ahol 1770-ben találtak rá. A legszebb labradorit a sokszínű spektrolit, amit Finnországban fedeztek fel az 1940-es évek elején. Ősi használatáról nem tudunk. Éjszaka töltsük fel kozmikus energiával. A nyugati asztrológusok a Vízöntő és a Nyilas jegyéhez társítják.

   Ez a többszínű kő nemcsak a kéz mellék-csakrájához kapcsolható, hanem az összes csakrát harmóniába hozza, rezgése az egész aurát tisztítja. Erősíti a szervezet öngyógyító és védekező képességét, továbbá a csecsemőmirigyen át az immunrendszert, azaz ellenállóvá tesz. Ezért ajánlott a gyakran betegeskedőknek, a túlérzékenyeknek és olyanoknak, akik fogékonyak a megfázásra. Hideg őszi és téli napokon jó hasznát vehetjük. Kalciumtartalmának köszönhetően a csontproblémákra javasolt, úgymint a csontfájdalmak és a gerincferdülés. Élénkíti a szervezet vérkeringését, szabályozza a vérnyomást. A beteg részen a reumatikus betegségekre és a köszvényre is jótékonyan hat. Védi az izomrendszert, ajánlott az izomgyengeségre és az izomfájdalmakra. A káros energiákat kiküszöböli.

   A labradorit színei eleinte az álomvilág illúzióját keltik, de végül megértjük, hogy a valóság megtestesítője, és a mindennapok eseményeit tükrözi: látni benne a múltat és előző életünk színes emlékképeit is. Lehetőséged nyílik vele a régen keletkezett érzelmi gátak feloldására. A labradorit színeiben a bensőd színét is felfedezheted, vele elgondolkodhatsz az eddig átélteken. Különösen ajánlott olyan embereknek, akik a világot sajátjuknak, önmagukat pedig a világ középpontjának hiszik. A kezedben először feketének vagy sötétkéknek tűnik, csak lassan veszed észre a változó színeit. Mintha magaddal szembesülnél: egyszerre láthatóvá válnak a hibáid, az ingoványra épülő napjaid. Ugorj ki hát a személyiséged börtönének zűrzavaros tornyából! Ne alapozd tévedésekre az életed, mert bármikor összedőlhet, akár a kártyavár! A labradorit segít a szellemednek magasabb dimenziókba emelkedni, ugyanakkor felismerve a valóságot, a Földön megmaradni. A kezedben tökéletes követ tartasz, ez segít átvészelni a nehéz időket is. Minden bukásod oszlopán orchidea virágzik, gondolt át, mit tanultál a kudarcaidból, akkor belátod, hogy eleinte szükség van ezekre az élet igazi értékének megtalálásához: a csalódásokkal nő az élettapasztalatod. Gondolatban ugorj ki ebből a romba dőlő toronyból, érzed, amint nagy sebességgel zuhansz a föld felé. Ez az utolsó pillanat: átgondolod életedet. Itt most felismered, hogy ez a torony nem más, mint a mostani önmagad, aki elfelejtette igazi önmagát. S valóban nem maradt más hátra, mint felismerni a valóságot, és kiszabadulni az önzés, a félelem, az erőszak, a megbántás, az irigység és a rosszindulat hamis tornyából. Innen már nem is bánod, hogy kiugrottál, bármi várna rád, érzed, hogy ez így nem mehet tovább. Most az egyszer megmenekülsz, lassan érkezel a földre, de már mától munkálkodhatsz a karmádon. Tűzd ki a célodat, tudd, merre szeretnél menni, a labradorit a segítőd lesz a tiszta, új életszakaszodban, mindig erőt és ösztönzést fog adni. Általa megbecsülöd az életed minden percét; egyensúlyban tartod majd a gondolataidat és az érzelmeidet, és megalkotod tested-lelked-szellemed egyensúlyát; a lerombolt torony helyére erős várat építhetsz. Ha tényleg így teszel, megtalálod a helyes alapokat, és rá fogsz jönni, nem az anyagon, hanem a szellemen keresztül juthatunk el az életfa csúcsára.

Forrás: Sang-E-Sitara: Kő-Követek, Édesvíz Kiadó, Budapest 1998, (180-182. o.)