Tartalomjegyzék:

1.      BEVEZETŐ.. 2

2.      Regisztráció: 2

2.1.       MAGÁNSZEMÉLYKÉNT: 2

2.2.       VISZONTELADÓKÉNT: 2

3.      Belépés: 3

4.      Vásárlás menete. 3

5.      Fogyasztót megillető elállási jog: 4

5.1.       Elállási nyilatkozat az elállási jog gyakorlására. 4

5.2.       Nyilatkozat minta. 4

5.3.       Elállási nyilatkozatok érvényessége. 5

5.4.       Eladó kötelezettsége a fogyasztót megillető elállási jog esetén. 5

5.4.1.         Visszatérítési kötelezettség: 5

5.4.2.         Eladó visszatérítési kötelezettségének módja: 5

5.4.3.         Többletköltség: 5

5.4.4.         Visszatartási jog: 5

5.5.       Fogyasztó kötelezettségei az elállás vagy felmondása esetén. 6

5.5.1.         Termék visszaszolgáltatási kötelezettség: 6

5.5.2.         Visszaszolgáltatással kapcsolatos költségek viselése: 6

5.5.3.         Fogyasztó felelőssége az árcsökkenésért: 6

5.6.       Az elállási jog gyakorlásának korlátozása. 6

6.      A SZÁLLÍTÁSRÓL: 6

7.      TERMÉKSZAVATOSSÁG, KELLÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS. 7

 

 

 

 

Vásárlási Tájékoztató

www.balintcseppek.hu

oldalhoz

 

1.BEVEZETŐ

Köszönjük, hogy megtisztel bizalmával bennünket és vásárol saját előállítású étrend-kiegészítő termékeinkből. Kérjük vásárlás előtt figyelmesen olvassa el jelen tájékoztatónkat.

Vásárlását azzal kívánjuk megkönnyíteni, hogy végig vezetjük a vásárlás menetén, illetve segítséget adunk az egyes menüpontokban szükséges teendőkhöz.

Vásárlás kezdeményezésére két lehetősége van:

1. Regisztráció / Belépés után

2. Először a termékek kiválasztásával, majd a Regisztráció vagy a Belépés folyamatával.

 

2.Regisztráció:

Kattintson a képernyő jobb felső sarkában található REGISZTRÁCIÓ/BELÉPÉS menüre. FONTOS hogy csak pontos és valós adatok esetén tudjuk teljesíteni megrendelését, ezért kérjük rögzítést követően, ellenőrizze le beírt személyes adatait. Az adatok ellenőrzésére még módja lesz a későbbiek során is, a fizetési mód megadásánál.

Vásárlásának megkezdése előtt olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és a Szállítási információkat. Amennyiben elfogadja az ezekben lévő információkat, szabályokat jelölje be a Megismertem és Elfogadom az ÁSZF és a Szállítási Információkban rögzített feltételeket, című pontot. Ennek bejelölése hiányában nincs lehetősége a vásárlás megkezdésére. Az Ön érdeke is hogy tájékozódjon a Bálint Cseppek Webáruházban való vásárlás és szállítás jellemzőiről.

Az Ön által megadott felhasználó nevének esetleges korábban rögzített más vásárlónk felhasználó nevével való azonossága esetén, Önnek kell más felhasználó nevet adnia, mert rendszerünk egy felhasználó név alatt csak egy vásárló adatát tudja rögzíteni.

Ha minden mezőt kitöltött, megismerte és elfogadta a vásárlás feltételeit a Sikeres regisztráció üzenetet kapja meg az Ön által megadott e-mail címre.

2.1.MAGÁNSZEMÉLYKÉNT:

Ha magánszemélyként kíván regisztrálni, akkor a REGISZTRÁCIÓ MAGÁNSZEMÉLYEKNEK oszlop adatait töltse ki, ahol a *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. (Adatai bármikor módosíthatók a vásárlás ideje alatt, vagy vásárlás nélkül is belépés után.)

2.2.VISZONTELADÓKÉNT:

Ha viszonteladóként kíván regisztrálni, akkor a REGISZTRÁCIÓ VISZONTELADÓKNAK oszlop adatait töltse ki. Majd az oszlop alján a REGISZTÁRCIÓ gombra kattintva elküldheti jelentkezését. Ezután kollégáink rendszerünkben leellenőrzik az Ön által küldött adatokat. Ha korábban is a Herbárium 2000 Kft. vásárlója volt, akkor a rendszerünkben meglévő adataival összevetjük azokat, melyeket megadott regisztrációja során, és ha eltérést találunk, telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot, még a megrendelt áru kiküldése előtt.

 

3.Belépés:

Amennyiben már korábban regisztrálta magát felhasználóink között, akár az előző balintcseppek.hu honlapon is, akkor csak az akkor megadott belépési adatokat kell megadnia.

Kattintson a képernyő jobb sarkában lévő REGISZTRÁCIÓ/BELÉPÉS gombra. Majd a korábban megadott adataival töltse ki a Belépés adatait.

4.Vásárlás menete

 1. Termékválasztékunkat megtalálja:
   
 • akár a képernyő felső harmadában található menüsor TERMÉKEK menüpontra kattintva, ahol ezután választhat a termékkategóriák közül
 • a képernyő bal oldalán a KATEGÓRIÁK megnevezés alatt szintén megtalálható terméktípusokra kattintva.
   
 1. Az egyes termékek kiválasztásához is két lehetőség van:
 2. Amennyiben már ismeri termékünket, akkor a termék képe alatt található KOSÁR IKONRA KATTINTÁSSAL 1-1 db-ot kosarába rakhat, többszöri kattintással, több darabot is.
 3. A termék képe alatt található RÉSZLETEK gombra kattintva a termék részletes adatlapjára jut, ahol egyszerre akár több terméket is tud rendelni, a kosár ikon melletti mezőbe beírva a vásárolni kívánt darabszámot.
 4. Amikor kiválasztotta a megrendelni kívánt termékeket, akkor a képernyő jobb felső sarkában található Kosár felirat mellett, láthatja az eddig kosarába rakott mennyiséget. A gombra kattintva, pedig kis ablakban megtekintheti, a kosár részleteit.
 5. Ezután a MEGRENDELÉS gombra kattintva a megrendelés folytatásához, még módosíthatja, vagy törölheti a vásárolni kívánt darabszámokat. A megrendelés utolsó véglegesítése előtt bármikor visszatérhet a termékekhez és újabb termékeket rakhat kosarába.
 6. TOVÁBB gombra kattintva eljut a SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK oldalára, ahol kiválaszthatja, hogy csomagját ELŐRE UTALÁSSAL, vagy UTÁNVÉTTEL kívánja-e kifizetni. Ennek költségeit ezen az oldalon feltüntetve találja. Ezen az oldalon adhatja meg, ha szállításra vonatkozóan megjegyzése van.
 7. A TOVÁBB GOMBRA kattintva eljut a SZÁMLÁZÁSI ADATOK oldalra, ahol van lehetősége módosítani és leellenőrízni előzetesen megadott adatokat.
 8. Rendelése véglegesítéséhez kattintson, a JÓVÁHAGYOM A RENDELÉSEMET, ELFOGADOM AZ ÁRAKAT gombra.
 9. Abban a nem várt esetben, ha a megrendelt termékek egy része nincs raktáron, úgy automatikusan nem teljesítjük a rendelkezésre álló részt. Eladó e-mailben, vagy telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot, és megbeszéli Önnel a részteljesítést, vagy a megrendelés módosításának részleteit.
 10. Kérjük, vegye figyelembe hogy a megrendelések csomagküldő általi kiszállításakor, utánvéttel történő fizetés esetén, a csomagszállító részteljesítést nem fogadhat el.
 11. A vételár a termék mellett feltüntetett ár, vagyis az árucikk – 27% (huszonhét százalék) általános forgalmi adót is tartalmazó - ára. A vételár már tartalmazza a csomagolás költségeit is, de nem tartalmazza a házhozszállítás díját.  A szállítás díját a megrendelésen, és megrendelés visszaigazolásán is külön soron tüntetjük fel.

 

5.Fogyasztót megillető elállási jog:

 

A fogyasztót a 45/2014. kormányrendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga. A fogyasztó az elállási jogát

 • termék adásvételére irányuló szerződés esetén
 • a terméknek
 • több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja. A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e pontban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja. Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.

5.1.Elállási nyilatkozat az elállási jog gyakorlására

A fogyasztó a 45/2014. kormányrendelet 20. §-ában biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a jelen – és a honlapról is letölthető - nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja az alábbi címre megküldéssel: 4200 Hajdúszoboszló, szováti út 57/c Email: info@balintcseppek.hu

5.2.Nyilatkozat minta

Címzett:…

Cím: …

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

Fogyasztó(k) neve:

Fogyasztó(k) címe:

A vételárat az alábbi bankszámlaszámra kérem visszautalni (abban az esetben töltse ki, ha szeretné, hogy a vételárat banki átutalással fizessük vissza):

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt: …

 

5.3.Elállási nyilatkozatok érvényessége

 

Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a 14 naptári napos határidőn belül elküldi. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta. Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus adathordozón visszaigazolni.

5.4.Eladó kötelezettsége a fogyasztót megillető elállási jog esetén

 

5.4.1.Visszatérítési kötelezettség:

 

Ha a fogyasztó a 45/2014. kormányrendelet 22. §-ának megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

 

5.4.2.Eladó visszatérítési kötelezettségének módja:

 

A 45/2014. kormányrendelet 22. §-ának megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztókifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli.

 

5.4.3.Többletköltség:

 

Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk.

 

5.4.4.Visszatartási jog:

 

Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni.

 

5.5.Fogyasztó kötelezettségei az elállás vagy felmondása esetén

 

5.5.1.Termék visszaszolgáltatási kötelezettség:

 

Ha a fogyasztó a 45/2014. kormányrendelet 22. §-ának megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

 

5.5.2.Visszaszolgáltatással kapcsolatos költségek viselése:

 

A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére kell visszaküldeni.

 

5.5.3.Fogyasztó felelőssége az árcsökkenésért:

 

A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

 

5.6.Az elállási jog gyakorlásának korlátozása

 

Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 kormányrendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben, így különösen a „d” és az „e” pontban meghatározottak esetén: „romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;” „olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

 

6.A SZÁLLÍTÁSRÓL:

A megrendelt termékeket GLS Hungary Kft csomagküldő futár igénybevételével juttatjuk el otthonába. A csomag átvételét aláírásával kell igazolnia, amely dokumentumot scannelt formában tárol a csomagküldő szolgálat. Problémás esetekben ezek az átvételt igazoló dokumentumok visszakereshetőek.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben a csomagküldő futár az áru átadását nem tudja teljesíteni, úgy a csomagról értesítést hagy, illetve sikertelen kézbesítés esetén a csomagküldő a megjelölt időpontban újból megkísérli a kiszállítást, vagy egyeztethet a kiszállítás alkalmas időpontjáról. A csomagküldő futár nem kötelezhető időpont egyeztetésre, valamint előzetes telefonhívásra. Az át nem vett csomagokat a csomagküldő visszaszállítja cégünkhözi. A visszaküldött csomag újra küldését kizárólag a csomag és szállítási díj ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

A terméket tartalmazó csomag átvételekor a csomagoláson látható nyilvánvaló sérülések esetén kérheti jegyzőkönyv felvételét a csomagküldő futártól. A szállításból eredő reklamációkat jegyzőkönyv hiányában sajnos nem tudunk elfogadni.

A megrendelések csomagküldő általi kiszállításakor, utánvéttel történő fizetés esetén, a csomagszállító részteljesítést nem fogadhat el.

A vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja.

7.TERMÉKSZAVATOSSÁG, KELLÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

A termékeinkre szavatosságot vállalunk. A terméken feltüntetett szavatossági időn belül garantáljuk a termék minőségét. A termék vonatkozásában, azok szállítás közbeni, bontatlan kupak mellett történő termék kifolyása, illetve felbontás után más érzékszervvel tapasztalható minőség romlása esetén, a szavatossági idő lejárta előtt, vállaljuk a termék kicserélését saját költségünkön. A termékeink szavatossági ideje egyedileg és a gyártás idejétől függően is változó, ami a dobozon, vagy a csomagoláson olvasható, de nem kevesebb mit 3 hónap a szállítás időpontjától. (Ettől kevesebb csak az akciós termékeknél lehet, ahol a szavatossági idő lejártáig legalább 30 napnak kell lennie 1 kúra lefolytatásához.) A szavatossági idő lejártát követően csak és kizárólag erre való hivatkozással a termékek visszavételére nem vagyunk kötelezhetőek.

Reklamációval kapcsolatban bármely elérhetőségünkön jelezheti problémáját a megadott e-mail címen, vagy a székhely szerinti postacímre elküldött postai levélben, vagy telefonon.

Az adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a Bálint Cseppek webáruház, illetve Herbárium 2000 Kft. elérhetőségein.

 

Letölthető dokumentumok:

Vásárlói tájékoztató

Nyilaktozat minta

Termékszavatosság, Kellékszavatosság, Jótállás